Tuesday, November 2, 2010

tolong bagi signal, kalau tak aku tunjuk jari tengah

Satu pagi sebelum kelas cad/cam bermula, aku dengan beberapa klasmet tunggu lah kat luar kelas. Tunggu Dr. Rohani sampai nak bagi lecture. Masa tu la terjadinya satu perbualan yang aku sifatkan sebagai celaka dan jahanam. Perbualan yang tercetus antara seorang budak nerd yang berlagak samseng dengan seorang kawan dia yang biasa-biasa.

Budak nerd yang berlagak samseng:
"Aku bengang betul la dengan satu budak cina ni!"

Kawan dia yang biasa-biasa:
"Apahal?"

Budak nerd yang macam jahanam:
"Tadi aku nak parking kereta, nak parking punya pasal, aku bawak la slow kan. Dah nak belok nak parking dah. Boleh pulak budak cina kat belakang aku tu nak hon-hon aku pulak. Ikutkan hati aku nak je aku keluar kereta sound dia depan-depan."

Kawan dia yang biasa-biasa:
"Entah-entah kau tak bagi signal kot?"

Budak nerd bodoh:
"Lahh.. buat apa nak parking pun kena bagi signal? Yak alaa skemaaa je nak kena bagi signal!"

Wtf?

3 comments:

[ a D D y h A I K A L ] said...

memang skema sape bagi signal..

tapi kalo x bagi signal memang pukimak..
so salah ke jadik skema?

ayob said...

skema is the way of life. live your life skema way.

Anonymous said...

lg pukimak kalo bwk kereta cm haram da xbagi signal..